Jesteśmy w social mediach

SUSHI od podstaw

  • Termin: 26 września 2024, godz. 17:30
  • Stopień trudności:
  • Cena: 249zł / osoba

Bardzo lubisz Sushi, ale nie do końca wiesz jak zabrać się za przygotowanie pysznych i efektownych rolek?
Świetnie się składa- te warsztaty są właśnie dla Ciebie!

Zobacz, co przygotowaliśmy w programie warsztatów PODSTAWY SUSHI:

1. Przedstawimy planu działania:
– omówienie poszczególnych etapów przygotowywania półproduktów oraz dań jakie będziemy robić;

2. Ugotujemy ryż do sushi:
– omówienie krok po kroku jak wygląda ten proces (opowiemy o rodzajach ryżu, skąd pojawił się kwaśny smak, itd.);

3. Omówimy każdy rodzaj sushi jaki będziemy przygotowywać uwarunkowany historią SUSHI;

4. Omówimy składniki:
– ryby,
– warzywa;
– dodatki;

5. Będzie też krótka informacja o nożach;

6. Oraz krótka informacja o narzędziach;

7. Poznacie ciekawostki o kuchni japońskiej 🙂

 

Zobacz menu tych warsztatów:

– NIGIRI co to jest?
– z łososia – jak przygotować saku

– HOSOMAKI co to jest?
– avocado
– łosoś

– URAMAKI co to jest?
– łosoś, serek, avocado, sezam
– tuńczyk, ogórek, por, sriracha

– FUTOMAKI co to jest?
– łosoś, serek, sałata, avocado, ogórek.

Warsztaty poprowadzi Sushi Chef Jakub “Komar” Antoniszak.

Do zobaczenia w CooknTalk!

Informacje dodatkowe

  • Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
  • JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
  • Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości CooknTalk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia.
  • Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
  • Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
  • W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji)  opieka kucharza i świetna atmosfera.
  • Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )

Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień  przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).

Formularz zapisu na kurs

Brak miejsc.

Kontakt

Akademia Kulinarna COOK`N`TALK 26-600 Radom, Rynek 7

tel. 577 022 302
mail: info@cookandtalk.pl  NIP: 948 231 18 31

VOUCHER PREZENTOWY na warsztaty kulinarne można zakupić:
– bezpośrednio w CooknTalk- napisz do nas mail
– w Prezent Marzeń- https://prezentmarzen.com
– w Katalog Marzeń – https://katalogmarzen.pl/pl/propozycje-partnera/cook-n-talk