MONODESERY i TORTY NOWOCZESNE- szkolenie dwudniowe
- Termin: 23 listopada 2024, godz. 10:00
- Stopień trudności:
- Cena: 1450zł / osoba
Zapraszamy na dwudniowe szkolenie cukiernicze 23-24 listopada 2024r. – 14 godzin zegarowych – Monodesery- .
Dwa intensywne dni szkolenia będą wypełnione pracą, praktyką i ogromem wiedzy o monoporcjach, czyli najmodniejszych deserach. Każdy z nich stanowi całość, mały osobny torcik z owocami w różnej postaci i roli głównej. Z monodeserów można skomponować wspaniały bufet słodki.
W czasie szkolenia Uczestnicy przygotują 7 różnych, najmodniejszych deserów koncepcyjnych o smakach:
– truskawka –kokos,
– Jabłko z pomarańczą w polewie macha,
– Wianuszki owoce leśne ,
– mango –wiśnia
– Deser bananowo-czekoladowy,
– Deser pistacjowo- malinowy
– Deser- orzech laskowy na migdałowym spodzie
oraz idealnie pasujące do nich TORTY MUSOWE- również 7!
Uczestnicy szkolenia nauczą się jak:
- upiec spody biszkoptowe, migdałowe, z dodatkiem owoców, ciasta biszkoptowo tłuszczowe
- wykonywać i wykorzystywać glasaż barwiony, czyli polewy lustrzane,
- wykonywać musy i żelki o różnych strukturach,
- wykonywać ozdoby z czekolady,
- wykorzystać zamsz czekoladowy,
- szprycować kremy i musy,
- łączyć smaki i komponować struktury,
- składać i dekorować misternie desery.
W czasie szkolenia zapewnimy Wam:
- wszystkie produkty i sprzęty potrzebne do wykonania tortów i monoporcji
- kawę, herbatę i wodę bez limitu
- lunch w przerwie szkolenia
- dyplom ukończenia szkolenia
- świetną atmosferę oraz masę cennych porad i wskazówek- m.in.gdzie i co kupować, jak dbać o sprzęt, jak pracować mądrze.
Wszystkie przygotowane produkty są przeznaczone dla Uczestników szkolenia- możecie częstować się lub zabrać pyszności ze sobą.
Szkolenie odbędzie się w kameralnej grupie w przestronnych wnętrzach Akademii Kulinarnej Cookn
Talk- na drugim piętrze kamienicy Rynek 7 w Radomiu.
Parking w weekend jest bezpłatny i dostępny przed samym wejściem do budynku.
Dla osób, które potrzebują noclegu oferujemy zniżkę na pobyt w sąsiadujących z Akademią hotelach butikowych NIHIL NOVI oraz HOPPEN HOUSE- dajcie znać, jeśli możemy pomóc.
Jeśli macie Państwo pytania lub wątpliwości prosimy o kontakt- 577 022 302 lub mailowo: info@cookandtalk.pl.
Do zobaczenia w Cookn
Talk.
Informacje dodatkowe
- Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
- JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
- Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości Cook
n
Talk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia. - Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
- Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
- W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji) opieka kucharza i świetna atmosfera.
- Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )
Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).